BMI-beregner

BMI står for Body Mass Index og er en måde at finde ud af, om du er over- eller undervægtig. Dit BMI-tal tager udgangspunkt i din højde og vurderer din idealvægt i forhold til denne.

Et BMI-tal kan sjældent stå alene, da der er mange faktorer, som tallet ikke tager højde for. Du kan fx have styrketrænet i flere år og således have en høj vægt, der fortrinsvist består af muskelmasse. Dit BMI-tal kan i en sådan situation være for høj ift. det, der er idealet. Personer, der er kraftigt bygget, kan også fremstå som overvægtige, selvom de reelt ikke er det.

Vores BMI-beregner kan du bruge til at finde dit BMI-tal. BMI (Body Mass Index) er et målepunkt, som du kan bruge til at vurdere, om du vejer for meget, for lidt eller lige tilpas i forhold til din højde.

Du kan vurdere dit BMI-tal ift. nedenstående:

  • BMI under 18,5 – Undervægtig
  • BMI mellem 18,5 og 25 – Normal vægt
  • BMI mellem 25 og 30 – Overvægt
  • BMI over 30 – Svær overvægt

BMI Beregner

ft
in
lbs
cm
kg

Sådan løfter du dit BMI-tal

Ønsker du at løfte dit BMI-tal, bør du sørge for at spise sundt og varieret samtidig med, at du træner for øget muskelmasse. Du bør ligge i et kalorieoverskud – altså indtage flere kalorier, end du forbrænder.

Sådan sænker du dit BMI-tal

BMI BeregnerEr dit BMI-tal derimod for højt, kan du overveje, om du bør tabe dig. En slankekur, diæt eller livsstilsændring kan hjælpe dig med at komme ned på din idealvægt. Du kan finde inspiration i nogle af vores mange slankekure her på siden.

Dyrker du motion? Hvis ikke, bør du inkorporere dette i din dagligdag. Sundhedsstyrelsen anbefaler således, at voksne personer mellem 18 og 64 år er fysisk aktive i min. 30 minutter dagligt. Den fysiske aktivitet bør ligge udover almindelige og kortvarige dagligdagsaktiviteter, som fx støvsugning, gang fra hjem til bus m.v. Den skal være af moderat til høj aktivitet, og du skal således have pulsen op.

Sundhedsstyrelsen anbefaler yderligere, at du minimum to gange ugentligt, dyrker motion med høj intensitet. Denne skal være af minimum 20 minutters varighed og bør være med henblik på enten at vedligeholde status quo eller øge din kondition og / eller muskulære styrke.