Dukan kuren(29 minutter)

Slankekuren der er opkaldt efter den franske læge Pierre Dukan, er en populær måde at tabe sine overflødige kilo på – især fordi man gerne må spise sig mæt og ikke behøver tælle kalorier. Men hvad må man spise på Dukan kuren? Og hvordan virker det? Bliv klogere her og find ud af, om Dukan kuren er noget for dig.

Hvad går Dukan kuren ud på?

Dukan kuren er udviklet ud fra tanken om, at proteiner er så forskellige fra kulhydrater, at man ved stort set udelukkende at spise proteiner og i et vist omfang undgå kulhydrater kan tabe sig.

Årsagen er, at kroppen fordøjer proteiner langsommere end kulhydrater og slet ikke er i stand til at udnytte alle de kalorier, der er i proteiner. I stedet for at lagre sig som fedt, ryger de dog med ud igen – og på den måde kan man i princippet spise sig mæt i proteiner uden at tage på.

Grunden til, at man ikke blot undgår at tage på, men også taber sig, skal findes i, at kroppen benytter mere energi på at forbrænde proteiner end kulhydrater. På den måde stiger kroppens energibehov under selve forbrændingen, samtidig med at mængden af føde er den samme. Og når kroppen benytter mere energi, end den indtager, sker der et vægttab.