Tilbage til den sunde livsstil igen efter sommerferien

Er du også en af dem, der har en tendens til at leve lidt for godt hen over sommeren. Vi kender det alle, hyggen spreder sig over sommermånederne, og når man har ferie, er der tendens til et større indtag af god, lækker mad og måske særligt ekstra alkohol. Det kan være svært at vende tilbage til hverdagen efter en sommer fyldt med guilty pleasure mad. Særligt når det ovenikøbet bliver koldere her til efteråret, for så kan man jo bare gemme sig i sit vintertøj. Der er bare den detalje, at det er særligt vigtigt at spise sundt og have en sund livsstil når det bliver koldt og mørkt udenfor. Det vil nemlig hjælpe dig godt igennem både forkølelse-og influenza sæsonen, og hjælper dig til at holde humøret højt i mørket.

Trænger du til en cleanse efter en forkælet sommer, kan du eventuelt lægge ud med en suppekur, for at markere starten på din sunde livsstil. Noget der virkelig også kan hjælpe på at holde dit immunsystem oppe er ingefærshot, som er gode at tage hver morgen. Hvis du har lidt svært ved at genfinde motivationen til den sunde livsstil, bør du læse med her. 

Husk at tænke på det som en livsstil og ikke en midlertidig kur 

Den fejl som rigtigt mange begår, er netop at de tænker på sundhed som en midlertidig kur. Men det man skal huske er, at det bør være en hel livsstilsændring, hvis du skal have resultater der holder. Hvis du træner og spiser sundt i en periode til du måske har nået et vægt mål, vil du typisk gå tilbage til dine gamle vaner, og alt dit hårde arbejde vil være forgæves. 

Find motivationen til den sunde kost 

Den sunde kost er ikke kedelig. Den kan være det, hvis man ikke har det sjovt med det. Derfor er det vigtigt, at du eksperimentere med din mad og prøver nogle ting, som du ikke nødvendigvis har prøvet før. Sund mad behøver nemlig ikke bare at være broccoli og kylling. En god måde at motivere dig selv på, kan være at købe måltidskasser. Her får du altid friske og sunde råvarer med opskrifter, så du let kan prøve noget nyt. 

Find motivationen til træning 

Det kan være svært at finde motivationen til at træne særligt i gråvejr. Så tag en ven i hånden ned i fitnesscenteret. Det er meget lettere at komme afsted, når en anden regner med dig. På den måde kan I holde hinanden op på det. Desuden kan du motivere dig selv, ved at for eksempel at købe nyt lækkert træningstøj, så du kan se godt ud og føle dig tilpas, mens du træner.